DRI: počelo 18 revizija poslovanja

Bez autora
Apr 11 2024

Državni revizori počeli su sprovođenje 18 revizija svrsishodnosti poslovanja, saopštila je Državna revizorska institucija (DRI) i navela da su među temama kojima će se revizori ove godine baviti zakup poslovnog prostora kod korisnika sredstava republičkog budžeta, primena sistema besplatne pravne pomoći, angažovanje fizičkih lica van radnog odnosa u ministarstvima.

Radiće se i revizija svrsishodnosti dostupnosti i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja, prevencija zaštite od požara u Srbiji, planiranje zelene infrastrukture u gradovima, upravljanje kvalitetom poljoprivrednog zemljišta, efikasnost i efektivnost finansiranja sporta u lokalnim samoupravama.

Revizori će se ove godine baviti i efikasnošću korišćenja kapaciteta specijalnih bolnica za rehabilitaciju, upravljanjem sredstvima za podsticanje programa socijalne i porodičnopravne zaštite koju sprovode udruženja, upravljanjem razvojem turizma u jedinicama lokalne samouprave u zapadnoj Srbiji, razvojem unutrašnje trgovine u Srbiji, kao i upravljanjem energetskim potencijalom sunca i vetra u proizvodnji električne energije.

Baviće se i vodnim saobraćajem u Srbiji, temom Otvoreni podaci kojom će biti obuhvaćeno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, upravljanjem informacionim sistemom „Puteva Srbije”, efektivnošću informacionog sistema Socijalna karta u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, informacionim sistemima za naplatu usluga parkinga u nekoliko gradova.

Većinom tema biće obuhvaćena nadležna ministarstva, a osim njih i gradovi ili ustanove, fondovi, direkcije, uprave, bolnice, na koje se teme odnose.

Državna revizorska institucija, kako se navodi u saopštenju, nastoji da svojim revizijama ostvari što veće kvantitativne i kvalitativne efekte za građane Srbije, zbog čega poziva sve zainteresovane strane da predlažu obrazložene teme za potencijalne revizije svrsishodnosti poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik